Voordelen Groene Gevels

estetische waarde verhogen

Esthetische Waarde

Door het toe te voegen van een groene gevel aan een gebouw zal niet alleen de waarde van het gebouw toenemen maar ook zal het een ware groene blikvanger zijn. Waardoor het gebouw in het oog van elke voorbijganger zal springen!

thermische waarde

Thermisch Gedrag

Op het gebied van het thermische effect kan de groene gevel de temperatuur laten dalen in dichtbebouwd stedelijk gebied. Hierdoor vermindert het ‘Urban Heat Islandeffect’. Een groene gevel heeft een hoge ‘albedo’ waarde waardoor het geen warmte van zonlicht opneemt maar juist weerkaast.

verhoging biodiversiteit

Biodiversiteit

Groene gevels hebben een onmiskenbaar positieve werking op de fauna. The Green Statement maakt gebruik van planten die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Ook in de meeste planten herbergen zich een grote diverse groep aan ongewervelde dieren. Wat weer andere dieren als vogels en vleermuizen aantrekt als voedingsbron. 

Luchtverontreiniging

Luchtkwaliteit

Groene gevels dragen bij aan de luchtkwaliteit doordat de planten in de groene gevel ervoor zorgen dat het luchtverontreinigende stoffen in de lucht zoals fijnstof en koolstofdioxide vermindert.

Isolerende werking

Isolatie

Groene gevels en daken dragen flink bij aan de isolerende werking van gebouwen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat een groen dak de energie behoefte vermindert met 75%. Dit zijn kosten voor zowel het koelen als het verwarmen van het gebouw.

Verhoging mentale gesteldheid

Mentale Gezondheid

Verschillende studies laten zien dat planten een relaxerende werking hebben, waardoor onder andere angst- en stressklachten mogelijk kunnen afnemen.